2009. augusztus 9., vasárnap

Nők Lapja különszám 1978-ból

Az amcsi gyerekek már 1978-ban nyúzhatták a szüleiket figurákért, járművekért, de a megszerzett játékok mellől a gyári playsetek (értsd: kb. játékkészlet, terep) még hiányoztak. Ám 1978 november 20-án eljött a nagy nap. A Woman's Day női magazin megjelentett egy több oldalas cikket "Állomás a Külső-űrben" címmel.


A cikk lelkesen buzdított egy több önálló részből álló, így részenként külön-külön is játékra alkalmas terepasztal megépítésére. A terepen egyszerű, gyermekek számára is kezelhető mechanizmussal működtetett kabinpálya, futószalag, katapult, felvonóhíd, trükkös lépcső és rejtett rakétakilövő is helyet kapott. Az újságban külön kihangsúlyozták, hogy mindezt a három inch-es figurákhoz még hiányzó játék szettek pótlására tervezték meg.


Azon szerencsés jenki gyerekek, akiknek a szülei hajlandóak voltak megrendelni a playset tervrajzait, már csak a költséges nyersanyagok beszerzésén és a rokonság kevésbé kétbalkezes részének az időigényes építésbe való bevonásának módján törhették a fejüket. Talán egyetlen házi készlet sem épült meg, azonban az biztos, hogy sok gyereknek adott ösztönzést, hogy a ház körül fellelhető kacatokból maguk barkácsoljanak űrállomást, Halálcsillagot, lepattant kantint.


Külön báját adja a játékkészletnek a kitalált háttértörténet, miszerint egy egész kis seregre való Vinyl Cape Jawa (vagyis az egyik legritkább, így az egyik legértékesebb Star Wars akció figura - a vinil köpenyes jawa - ó a boldog békeidők, amikor még nem létezett repro köpeny) rohanja meg az állomást és csak a mindenható erő és a futószalag bevetésével lehet őket megállítani.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése