2010. szeptember 16., csütörtök

Prototípus II. - A hollywoodi hősök protkói

Nemrég egy rajongói fórumban bukkantam rá a Hollywood Heroes bejegyzésére, amiben a gyűjtői közösség segítségét kérték, mivel a Celebration V. rendezvény alatt a standjukról elloptak két nagyon ritka prototípust: egy Dulok Scout-ot, és egy Dulok Shaman-t. Ha másra nem is de reklámnak biztosan jó volt a segélykérés, mivel eddig nem foglalkoztam velük túl sűrűn, de erre gyorsan elugrottam szétnézni az oldalukra, hátha maradt még ellopnivaló.

Maradt. Itt van mindjárt a rohamosztagos Luke koncepciós mintadarabja potom 450 $-ért, ami ha eredeti, akkor nagyon megéri az árát, ha viszont nem, nos akkor inkább csinálok egyet magamnak egy felderítőből és egy Bespin Luke-ból némi forróvíz segítségével. A forrás és a hit drága feleim, csak ezekre figyelmezzetek szümtükkel! A hit bennetek rejlik. A forrásról, legalábbis Luke esetében  pedig annyit tudhatunk, hogy a Kenner egyik dinamikus dizájnerének rögtönzése, még abból az időszakból, amikor a POTF figurák pontos kiléte nem dőlt el, folytak a tárgyalások, többek között egy rohamosztagos páncélba bújtatott Lukeról is, nos ő ekkor dobta össze ezt a mintadarabot a fent említett két figurából. Nem pontos, igen, de így elkerülhette a rohamosztagos figura fűrészeléséből és foltozgatásából eredő többletmunkát. "Elég volt ennyi is, hogy megláthassam merrefelé is tartunk..." kommentálta munkáját a titokzatos dizájner.
 
 

Luke után a Dewback fejének gyári másolata (hardcopy) következik 1000 $-os áron, ezt a darabot egy gyártósoron dolgozó munkástól szerezték.

 

Emeljük a tétet egy  1200 $-os Teeboval, akiről annyi biztos infót kapunk, hogy előöntésből származó, kézzel festett példány mozgatható kézzel, lábbal és megvannak a talpon a szokásos lukak.

Továbbhaladva Wicketbe botlunk, aki teljesen szétcsúszva kínálgatja bájait 3000 $-ért, azaz durván 650 000 forintért. Ez a Wicket prototípus korabeli zöld dynacast-ból készült, kézzel festett, végtagjait fém peckek tartják, likak nincsenek.


A Tie Fighter pilóta prototípusáért márt 3600 $-ral kell megterhelnünk a családi költségvetést, ami nagyjából egy családi ház éves rezsiköltségének felel meg, így még viszonylag könnyen beadagolható a párunknak. Visszafogott zöld dynacast gúnya, megbízható fém peckes járás, luk nincs.

A Wampa prototípus gyári másolatért márt másfél millión felül kell áldoznunk, ugyanis ezért a melákért 7500 zöldhasút kérnek, cserébe viszont valódi carbalonból van.


Az egyetlen ismert példány ebből a kézzel festett, fa peckekkel rögzített karú jawa prototípusból 15 000 $-árt kóstál.


Végére hagytam az igazi gyöngyszemet, ami még akkor is nagyon tetszik ha véletlenül nem eredeti: soha gyártásba nem került tar  fejű Uralkodó zöld dynacastból. "All original" vagyis teljesen eredeti.


Az eredeti - nem eredeti eszmefuttatásaim szigorúan magánjellegű kétségeken alapszanak, nem bizonyítékokon. Talán ha több biztosat ismerhetne az ember az eredeti forrásokról, akkor merészebben hagyná ott egy személyautó árát a galaxis leghatalmasabb személyiségének apró relikviájáért. Tényleg, kik voltak azok a titokzatosságba burkolózó zsenik, akik anno kialakították kedvenc játékaink arculatát és akiket manapság hősökként ünnepelnénk és vagyonokat költenénk az általuk dedikált figurákra? Nagyjából harminc év elteltével is sokan élhetnek még, de akkor hol vannak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése