2010. szeptember 28., kedd

Hasznos kütyük II. - Wedge Collection Engine

Az online nyilvántartások következő ingyenes és felettébb hasznos példánya a "lázadó söpredék" - rebelscum.com honlapján elérhető Wedge Collection Engine. A használatához regisztráció szükséges, de amint túlestünk a kötelező procedúrákon, máris élvezhetjük az online nyilvántartás nyújtotta előnyöket.

Rögtön belépés után örömteli hírekkel fogad a WCE, miszerint ekkor és ekkor ebben meg ebben a kategóriában frissült a nyilvántartható darabok listája, vagyis folyamatos támogatottságot élvez a szoftver! Főleg azok számára bír jelentőséggel a rendszeres frissítés, akik az újabb kiadású Star Wars figuráknak is szerelmesei és már alig várják, hogy új kedvencüket online nyilvántartásukban is rögzíthessék.

A WCE könnyedén összesíti, hogy hány figuránk van, mekkora az  értékük külön-külön, de akár a teljes kollekciónk becsült értékét is megtudhatjuk, mindehhez csupán fel kell vinnünk a figuráink adatait: megadni melyik figuráról és variánsról van szó, valamint C-10-től bontottig minősíteni (igen, sajnos csak a bontatlan figurák esetén használható a C skála, a bontott figurákat egységesen loose-ként kezeli, feltételezhetően C-9 komplett loose figuraként).  


Közel 2000 figura és variáns szerepel az adatbázisban a teljes Hasbro-Kenner kínálatból, részletes adatokkal: melyik hullámhoz (wave) tartozik, megjelenés időpontja, érték, hátlap infók, sorozat és kollekció jellemzők, besorolás (pl. újdonság, - new, ritka - rare, nagyon keresett - hot). A WCE segítségével könnyedén kideríthető mely figurák hiányoznak még kollekciónkból, sőt kívánság listára is tehetjük őket, amit akár más gyűjtők is elérhetnek és így esetleg megkeresnek minket saját ajánlataikkal.

Ingyenes és nagyon hasznos program, megéri az egyszeri időbefektetést, viszont a variánsokat  tekintve nem biztosít túl sok beállítási lehetőséget egy elmélyültebb vintage gyűjtőnek.  Talán a jövőben ezt a szekciót is fejleszteni fogják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése