2010. augusztus 9., hétfő

Ilyen nincs... és mégis van!

Kedves olvasóim, bocs a kiesésért, de a jedi mindig visszatér, a birodalom meg visszavág, és ha nem, akkor is van egy új remény - szóval üdv annak, aki még erre téved!

Korábbi, AFA-zásról szóló bejegyzésemben írtam arról, hogy mit  nem "afáznak" még pénzért sem: Megbuherált, javítgatott figurákat (pl. lefestett kopások, ragasztott buborék), az AFA fenntartja magának a jogot, hogy eldönthesse mi minősül "helyreállításnak". Ragasztott végtag, fegyver, felszerelés szintén nem játszik. Az akkora lyuk, sérülés a csomagoláson amin keresztül már lehet ki-be pakolászni a figurát, felszerelést kizárja a játékot a minősítésből. Az utángyártott, repro cuccok tilosak. A hiányos felszerelés, de még a nem passzoló felszerelés - figura kombináció is kizáró ok. Újrazárt (resealed) csomagolás nem ér. Kézzel készített játékok, a prototípusok és a próbagyártás során készült játékok kivételével nem "afázhatók". A ragasztószalaggal lezárt cuccok, ha újraragasztás nyomai láthatóak (lám-lám kibontottad te kis ravasz) a szemük elé sem kerülhetnek. Az olyan mértékű sérülés, ami a tokozás után valószínűleg magától is további romlásnak indulhat kizáró ok. Újrafestett figurák, fegyverek, felszerelések (jóhiszemű neves kusztomájzerek is kíméljenek) nem "afázhatóak". Az AFA az itt nem említett esetekre fenntartja a jogát, hogy bármi egyebet, bármilyen okból elutasíthasson, csak úgy.

A fentieknek nem mond teljesen ellent, de számomra nagyon megdöbbentő, hogy bootleg, vagyis hamisítvány figurákat is minősített az AFA. Íme a bizonyíték:


A figurák a Brian's Toys honlapján találhatók meg, az alábbi linkre kattintva. A figurák minősítése AFA 85 és potom 499 $-ért bárki megveheti valamelyiket, sőt van egy fegyvertelen figura is szintén 499 $-ért.

 Fentiek után feltételezem, hogy számos más esetben is minősítettek bootleg figurákat. Folyt. köv. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése