2010. augusztus 27., péntek

Hasznos kütyük I. - Figure Realm féle online nyilvántartás

A Figure Realm egy angol nyelvű akció figura gyűjtői oldal.  Kezdő szintű vintage gyűjtőknek hasznos lehet az egyszerűen kezelhető adatbázisa, amiben nyomon követhetjük kedvenc gyűjteményünk fejlődését.

Jó lenne, mi?
 Az adatbázis egyszerűen kezelhető - ki kell pipálni a már begyűjtött figurákat. Ezen egyszerűség egyszerre előny és hátrány. Gyorsan felvihetjük a gyűjteményünket, de semmi plusz információt nem fűzhetünk hozzá (pl. bontatlan - bontott, sérülés itt, kopás ott, hiányzó felszerelés, plusz variációk, stb.). Kezdőknek (és haladóbbaknak is, pl. saját magam) pont elég a listán szereplő figurák hiánytalan begyűjtése szép, de bontott állapotban. A "kemény mag" csak a bontatlan figuráit jelölheti be. Ha nagyon zúgolódnak, akkor azokból is a minősítetteket. Még mindig van ellenvetés? Oké, akkor az UKG nem ér, AFA is csak 85 fölötti pontszámmal. Akinek nem elég az adatbázisban szereplő csekély számú variáció, annak javaslom, hogy látogasson el ide és ide egy kis inspirációért, ha úgy érzi, már mindent összegyűjtött.

A Figure Realm adatbázisa és a mögötte rejlő hatalmas munka előtt nagy tisztelettel hajtok főt, mert ugyan vintage Star Wars téren lehetne bővíteni, de nem szabad elfelejteni, hogy kedvenc játék szériánkon túl az Alien-től kezdve Rocky-n át egészen Zorro-ig nyilvántarthatjuk vele kedvenc akciófiguráinkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése