2009. szeptember 15., kedd

Tallózó I.

A Tallózó rovatban igyekszem a blog profiljába vágó témákat boncolgató oldalakon megjelent korábbi írásokra felhívni a figyelmet. Első alkalommal a magyar nyelvű oldalak kerülnek terítékre, viszont a jövőben más nemzeti konyhák finomságaiba is belekóstolunk. Úgy sejtem, hogy a hazai ízek már mindenkinek ismerősek lesznek, de tudjuk "Repetitio est mater studiorum" vagyis ismétlés a tudás anyja. Egyebekben bízom abban, hogy évente egy két új érdeklődővel megáld bennünket az Ég, akik számára kész kincsesbánya nyílik meg az alábbi linkeken keresztül:

ORIGINAL - BOOTLEG

Ez itt a reklám helye! "Testvér blogunk" a hamisítvány (bootleg), illetve a nem kimondottan Kenner, hanem egyéb licenszelt gyártók kánontól elfajzott termékeit mutatja be. Hát kérem, csak az erős idegzetűeknek ajánlom (annál is inkább, mert én magam is kikészültem idegileg, amikor megtudtam, hogy egyeseknek ilyen kincsek vannak a birtokában, még kis hazánkban is).

Magyar Star Wars Klub - Magyar action-figurák a nyolcvanas években.

A cikk, ami egyébként egy igen ismert magyar SW rajongó tollából származik, remekül bemutatja a hazai Star Wars figura gyártás számomra akkor szomorú, de mára már nosztalgikusan megszépült jelenségét. A klub honlapján egyébként rengeteg cikk található régi és új "sztárvárszos" érdekességekről.

Csillagokhaboruja.com

A csillagokhaboruja.com a magyar Star Wars figura gyűjtők oldala, számos gyűjtő bemutatkozásán túl a Cikkek - Vintage kategóriában nagyon alapos, részletekbe menő kivesézések találhatók a vintage Star Wars játékok kedvelőinek Boba Fett-ről (apropó Boba Fett, ezt feltétlenül nézzétek meg: Mc Chris - Fett's Vette) a fejvadászokról, figura variánsokról és a magyar hamisítványok mellett a Star Wars: Holiday Special "sikere" miatt elvetett játékokról is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése